Yritys

Tehtävämme on tukea asiakasyrityksiemme taloushallintoa siten, että se on kannattavaa. Kyse ei siis ole vain kirjanpidosta, palkanlaskennasta tai tilinpäätösten tekemisestä, vaan siitä, että asiakasyrityksen toimintaa katsotaan jatkuvasti siltä kannalta, että sillä on parhaat mahdolliset toimintaedellytykset. Nämä toimintaedellytykset syntyvät ottamalla kantaa kuukausittaisten raporttien lisäksi mm. liikepaikkaan, sopimuksiin, henkilökunnan kokoonpanoon.

Toimialakirjanpidon asiakkailla on jokaisella oma, henkilökohtainen yhteyshenkilönsä. Yhteyshenkilö vastaa henkilökohtaisesti asiakasyrityksen kirjanpidosta, tilinpäätöksestä ja veroneuvonnasta. Liiketoimintaa läheltä seuraava tietää lähes reaaliajassa, miten yrityksellä menee. Tällaisella ulkopuolisella asiantuntijalla on mahdollisuus ottaa kantaa liiketoiminnan kannattavuuteen, sen parantamiseen ja kasvuun. Oma kirjanpitotoimisto on monelle yrittäjälle tuki ja turva ja myös puolueeton neuvonantaja.

Toimialakirjanpito Oy on erikoistunut apteekkien kirjanpitoon. Se tuottaa sekä oman henkilökuntamme että asiakkaidemme käyttöön toimialan yhteenvetoraportteja. Asiakkaillamme on mahdollisuus verrata omia talouslukuja toimialan keskimääräisiin lukuihin. Koska tunnemme apteekkialan yritysten liiketoiminnan, osaamme ja uskallamme antaa suoria ja rehellisiä neuvoja. Joskus kyse on kulujen karsimisesta, toisella kerralla liikevaihdon lisäämiseen tähtäävistä päätöksistä tai muista talouteen vaikuttavista pohdinnoista.

Apteekkioikeudet ovat henkilökohtaisia. Siksi yritykset ovat yritysmuodoltaan toiminimiä. Tämä tarkoittaa verotuksessa erilaista lähtökohtaa kuin osakeyhtiöillä on. Tärkeä osa neuvontaa on verotuksen avaaminen asiakkaille. Myös tämän vuoksi haluamme tavata kaikki asiakkaamme vähintään kerran vuodessa käydäksemme myös läpi yrityksen tilanteen ja liiketoiminnan kehittämisen mahdollisuudet.

Toimialakirjanpito

Toimintamme juontaa juurensa 1960 luvulta asti. Siitä lähtien se on kasvattanut osaamistaan apteekkien kirjanpidon ja talouden asiantuntijana. Tänä päivänä yrittäjinä toimivat Kenneth Storm ja Joakim Rosenberg, joilla on kymmenien vuosien kokemus kirjanpidon, taloushallinnon ja tilintarkastuksen parista. Yritys työllistää 25 taloushallinnon ja kirjanpidon ammattilaista ja toimii koko Suomessa. Se palvelee asiakkaita sujuvasti suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

 

 IMG 0181 k

Joakim Rosenberg HTM, KLT, KTM

—Olen aina pitänyt numeroista ja matematiikasta. Näen niistä helposti, miten asiat ovat tässä ja nyt ja millaisia konkreettisia päätöksiä niiden perusteella pitää tehdä. Koska liiketoimintamme ei ole vain kirjanpidon hoitamista, vaan asiakkaidemme liiketoiminnan kehittämistä, meillä tulee olla töissä ihmisiä, jotka innostuvat numeroista ja liiketoiminnasta niiden takana. Olemme etsineet tänne osaajia, jotka ovat jo koulunpenkillä olleet oikeasti kiinnostuneita taloudesta, palkanlaskennasta ja kirjanpidosta. Tällä tavalla olemme rakentaneet osaajajoukon, jolla on luontaisia taipumuksia ja kykyä hoitaa asiakkaittemme asioita vastuullisesti.

 

 

 

Kenneth2

 

 

Kenneth Storm KHT, KLT, KTM
—Meidän tehtävämme on monen kohdalla auttaa palkansaajaa yrittäjäksi ryhtymisessä. Autamme aloittavaa yrittäjää tekemään kaikki paperityöt oikein ja ymmärtämään liiketoiminnan logiikan. Teemme kaikille asiakkaillemme laskemat, joilla kartoitetaan toiminnan kannattavuus. Varmistamme silloin, että asiakas ymmärtää, millaiseen leikkiin hän on lähdössä ryhtyessään yrittäjäksi. Joku on joskus pyörtänyt päätöksensä, mutta suurin osa ottaa haasteen vastaan. Vuosikymmenten kokemuksella ja osaamisella henkilökuntamme osaa ja uskaltaa sanoa, milloin pitää jarruttaa tai painaa kaasua.